• Voor 22:45u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden va. € 19,95
  • Volledige garantie

Wheelybug

(1374)

Met de slimme zwenkwieltjes en handige beugel is de Wheelybug geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.  De Wheelybug is er in diverse dieren.

Onze services

  • Voor 22:45u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Welke Wheelybug kies je?

Zo is er de koe, muis, bij, lieveheersbeestje, tijger, biggetje met gepolysterd vinyl en er zijn diverse modellen met een zachte hoes.

Wasbare hoezen

De hoes-modellen zijn wasbaar en verkrijgbaar in onder andere een egel en een panda. De Wheelybug is sinds zijn geboorte nog steeds een hit.

De Wheelybug zag jaren geleden het levenslicht in Australië. Tot op heden is dit type loopauto nog steeds razend populair! Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Na veel testen kreeg de Wheelybug zwenkwieltjes. Hierdoor kan iedere draaicirkel gemaakt worden. Dit in tegenstelling tot "gewone" loopauto's. Deze kunnen voor- en achteruit en beperkt draaien. De Wheelybug weegt weinig door het gebruik van lichte materialen. Elk model is een andere diertje. Het begon met een muis. Maar nu vind je ook een tijger, een lieveheersbeestje, een koe en nog veel meer! En weet je wat ook leuk is? Je kunt ook kiezen voor een basismodel met verwisselbare hoesjes. Zo kan jouw kind elke dag op een ander dier rond rijden. Bovendien zijn ze eenvoudig te wassen. De zithoogte van de Wheelybug loopauto's is 22 centimeter. Dit maakt ze geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Er zit een beugel op waaraan jouw kind zich vast kan houden. Hoe moet je dan sturen vraag je je af? Aan de onderkant zitten vier zwenkwielen. Deze zijn uiterst wendbaar en geven de Wheelybug een korte draaicirkel. De zwenkwielen rollen lekker soepel. Door de beweging en sturing van de benen kan er dus van richting worden veranderd. Of je nou kiest voor de tijger, lieveheersbeestje of koe, ze zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd. Stevig en wendbaar.

Ontstaan van de Wheelybug

Een loopauto moest dus meer kunnen dan alleen op en neer rijden. Het plaatsen van een stuurtje op een aantal prototypes was dan ook de eerste en meest logische gedachte. Maar ondanks dit stuurtje was het maken van een bocht niet echt eenvoudig. De wielen van de loopauto konden maar een beperkte draaihoek maken. Toen de makers van de wheelybug nog verder experimenteerden met sturen ontdekten ze dat een kind in de leeftijd vanaf 1 jaar maar kort aan een stuur draait en voor het maken van een kleine bocht moest het kind toch echt een extra draaibeweging maken. Dan was er ook nog het veiligheidsaspect, dit was een must voor de Wheelybug uitvinders. Met een extra korte draaicirkel kunnen de wielen praktisch haaks komen te staan en dat zou kunnen betekenen dat het kindje over zijn of haar eigen voetjes zou rijden. De kans dat dit laatste zou gebeuren is bijzonder klein en naar verwachting zal dit geen blijvende schade opleveren aan de voeten van het kind, echter de makers van de Wheelybug legden de lat hoog voor zichzelf. Prachtige loopwagen De Wheelybug moest praktisch zijn dus een draaistuur viel af. Een handvat voor stabiliteit en het bewaren van het evenwicht was een andere vereiste. En soms in het leven lopen dan dingen simpel. Al werkend van achter het bureau met een bureaustoel op wieltjes ging er een lampje branden in Australie. De Wheelybug zou slimme zwenkwielen krijgen waardoor ieder draaicirkel gemaakt kon worden. Maar ook vooruit en achteruit en zijwaarts elke beweging was nu mogelijk. Met uren vlijtig werk werd het eerste Wheelybug prototype gemaakt. Teveel hout en metaal maakte de Wheelybug te zwaar, vandaar dat er gekozen werd voor aluminium in het handvat en andere lichte materialen. En de Wheelybug moest makkelijk te reinigen zijn met water en zeep. 

Vormgeving Wheelybug

Ook hier lag  voor de Wheelybug de lat hoog. Nu de basis gelegd was, moest de vorm aansluiten bij kinderen vanaf 1 jaar. Na lange avonden brainstormen besloot men te kiezen voor leuke dieren die kinderen vanaf jonge leeftijd herkennen en interesse in hebben. Een beer, kangoeroe en konijn waren erg voor de hand liggend, maar uiteindelijk koos men voor de muis. Met de keuze van zachte materialen en kleine knuffelige toevoegingen als de roze muizen oren en het kleine grappige staartje. Al snel volgden nieuwe Wheelybug modellen. 

Nieuwe modellen

Omdat Wheelybug nooit stil staat, brengen zij steeds nieuwe modellen op de markt. Deze uitbreiding van het assortiment zorgt voor meer variatie en zorgt ervoor dat er voor ieder kind een passend model te vinden is. Daar waar Wheelbug gestart is met loopauto modellen in een vaste dierenuitvoering, brengen zij nu ook een basis model uit met verwisselbare vachtjes. Dit maakt het rondrijden op een Wheelybug extra leuk want vandaag kan je op een leeuw rond crossen en morgen op een hond, egel of panda. De verwisselbare hoesjes zijn tevens gemakkelijk als de Wheelybug vies geworden is. Je haalt simpel en snel het hoesje van het basis model af en kunt deze eenvoudig wassen.

Kleine uitvoering

De kleine Wheelybug is er voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar met een maximaal gewicht van 25 kg. De grote Wheelybug is er voor kinderen vanaf 2,5 t/m 5 jaar. Het verschil is de breedte. Het kleine model is wat smaller, waardoor kids vanaf 1 jaar met korte benen bij de grond kunnen. Bij het grote Wheelybug model moet het kind langere benen hebben, anders valt het er steeds af. Wij hebben er voor gekozen om alleen de kleine Wheelybug aan te bieden, mede naar aanleiding van een aantal reacties van onze klanten die de grote versie minder geschikt vonden voor hun kind. Tenslotte, elke Wheelybug is getest op veiligheid en heeft een CE-keurmerk.

Contact

Loopauto.nl
Waterwinweg 9
7572 PD Oldenzaal
Tel. 0541-228008
Contact
Facebook

© 2021 Loopauto.nl is onderdeel van XLShop
Wij gebruiken alleen de toegestane standaard cookies. Vragen? cookiepagina. Ik ga akkoord